barman with shaker alcohol and jigger at bar PK8WBRZ edit

Alkohol promille & trafiksikkerhed

Det kan være svært selv at vurdere, hvornår man har en høj promille.  Der er mange faktorer, der spiller ind i hvordan alkoholindtaget kan måles i blodet. En aften i byen eller julefrokosten kan ende galt, hvis du ikke holder løbende øje med, at din promille ikke er alt for høj. Det kan desuden være svært selv at fastslå din alkoholpromille ud fra, hvor meget man har drukket, da alkohol rammer forskelligt fra person til person. 

Din promille må ikke overstige 0,5 promille, hvis du vil sætte dig lovligt bag bilrattet. Men hvornår er promillen over 0,5? Og hvad er en høj promille? I dette indlæg, kan du få besvaret disse spørgsmål og lidt om promilleberegning og måling af alkoholindtag. 

 

alkohol promille